SPOMINI UČENCEV NA DELO V PROJEKTU PROGRAM DODATNEGA USPOSABLJANJA, KI SMO GA IZVAJALI DO ZAPRTJA ŠOLE

DELO V DOMU STAREJŠIH OBČANOV NOVO MESTO

Ko sem prvič prišel v dom, me je bilo malo strah. Rad sem imel, da je kdo od sošolcev sedel zraven mene, da sem bil siguren. Čez nekaj časa sem se že malo privadil na stanovalce, ko sem igral klavir. Ko sem začel igrati, me je vedno ogovorila ena gospa in mi prinesla čokolado.

Čez čas mi je postalo zelo všeč in komaj čakam, da bom spet lahko odšel v dom.

Urban Košir

 

SPOMINI NA MOJ DELOVNI TEDEN V OKVIRU PDU

V ponedeljek sem pomagal v tretjem/četrtem razredu. Delal sem, kar je naročila učiteljica.

V torek sem pomagal kuharicam, popisoval sem malice in kosila. Šel sem po vseh razredih, da so učiteljice izpolnile seznam, koliko učencev je tisti dan v šoli in bodo jedli malico in kosilo. Delo mi je bilo všeč in sem ga rad opravljal. Vesel sem bil nagrade, ki sem jo za pomoč dobil od kuharic, to je en bonbon. Če sem dobil dva, sem dal enega sestrici.

V sredo sem hodil pomagat v peti razred, kjer sem pomagal pri pouku slovenščine in matematike. Pomagal sem tistim učencem, ki so potrebovali pomoč. Po kosilu sem z ekipo učencev sedmega razreda brisal mize. Med tem smo poslušali glasbo in se zabavali.

V četrtek sem pomagal v tretjem razredu. Delal sem, kar je naročila učiteljica. Včasih sem učencem v zvezek narisal črte, da so lažje pisali.

Ob petkih sem šel pomagat v prvi/drugi razred. Tudi tu je veljalo isto pravilo, da sem pomagal, kar je naročila učiteljica. Po navadi  sem izrezal kakšno nalogo, da so jo potem otroci reševali.

Kadar sta mi dali delo knjižničarka ali tajnica, pa sem jima pomagal pri raznih opravilih. Za knjižničarko sem raznašal pošto. Za tajnico sem sortiral račune za njen arhiv. Včasih pa sem sortiral račune, jih dal v kuverto in jih potem raznesel po razredih.

Bor Pečnik

PROGRAM DODATNEGA USPOSABLJANJA

Letos v programu dodatnega usposabljanja, ki poteka ob sredah od 13:30 do 15:00, nisem v šoli, ampak hodim na Rdeči križ, kjer sem prostovoljec. Ob sredah se dobim z družbo na Rdečem križu, kjer je skupina Mladi za boljši svet. Skupaj imamo zelo zanimive in resne pogovore o aktualnih zadevah. Smo pa tudi že nekaj delali. Za novo leto smo izdelovali voščilnice. 4. aprila bi se morali v Cegelnici v Novem mestu udeležiti tudi sajenja smrek.  Maja bi odšli v Ljubljano, tam imeli svojo stojnico še z drugimi mladimi iz vse Slovenije, a je vse to odpadlo zaradi koronavirusa. Poleg Rdečega križa sem se letos tik pred epidemijo koronavirusa odpravil v knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu. Tam so potekale Popslastice. Takratna gosta sta  bila Sebastijan Cavazza in Klemen Dvornik. Govorila sta, kako so snemali nadaljevanko Jezero. Povedala  sta, da so s snemanjem začeli že januarja 2019, na sporedu pa je bila 22. decembra 2019. Snemali so jo kar 4 mesece. Želeli so snemati že decembra 2018, pa ni bilo dovolj snega.

Gašper Ljubi

 

MOJE DELO V RESTAVRACIJI PREPIH

Moje  delo preko PDU je potekalo v restavraciji na Prepihu. Vsako soboto me je mami  zjutraj odpeljala na delo. Na delo sem šla rada, saj so me zaposleni zelo lepo sprejeli. Gospa Mojca ali pa kateri od zaposlenih mi je povedal, kaj bom delala. Največkrat sem bila v pomoč pri pripravi pogrinjkov v restavraciji.  Zlagala sem prtičke, delila krožnike, kozarce in jedilni pribor. Veliko pa sem pomagala tudi v kuhinji. V kuhinji sem lupila česen, krompir in čebulo.

Na koncu delovnega časa sem dobila zasluženo dobro malico. Delo v gostinstvu mi je zelo všeč. Želim si, da bi tak način dela ostal in da bi še lahko hodila delat na Prepih. To je za mene prava služba.

Anja Cimermančič

 

MOJE DELO V DOMU STAREJŠIH OBČANOV

V domu sem pomagala pri hranjenju varovancev, pospravljala sem krožnike in brisala mize. Letos sem hodila v dom skupaj z Alenko s 4./5. stopnje. Sami sva šli peš in še preden je prišla učiteljica, sva pomagali na negovalnem oddelku. Brisali sva nočne omarice, servirne mizice in klepetali. Čas je hitro minil. V domu mi je bilo lepo, še posebej mi je bilo všeč, ko smo šli na koncu na kavo. Potem pa smo se skupaj z učiteljico vrnili v šolo. Ko epidemije ne bo več, bi rada še hodila na delo v dom.

Veronika Dremelj

NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA.

(Skupno 536 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se, Projekt PDU, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.