BRANJE NE POZNA MEJA

Učenci in učiteljica 6. razreda smo se tudi letos priključili projektu Branje ne pozna meja pod vodstvom šolske knjižničarke Damijane Karlič. V ta projekt so vključene hrvaške in slovenske šole. V hrvaških šolah berejo dela slovenskih avtorjev, ki so prevedena v hrvaščino, v slovenskih šolah pa prevodi hrvaških avtorjev. Cilj projekta je v prvi vrsti spodbujanje branja ter spoznavanje kulture partnerskega naroda.

V Živinem kotičku tako letos prebiramo dela hrvaškega pisatelja Kašmirja Huseinovića. Gospod Huseinović se je rodil v Sarajevu, sedaj živi v Zagrebu. Po poklicu je zdravnik. Od leta 1994 piše knjige za otroke. Napisal je že 30 slikanic, ki so bile prevedene v dvanajst jezikov, med drugim tudi v slovenščino.
(vir: http://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/huseinovic-kasmir/)

Ker so njegove knjige za nekoliko mlajše otroke, so nekatere izmed njih naši učenci prebrali sami, druge pa sva jim prebrali s knjižničarko Damijano.

Nazadnje smo prebrali knjigo Srečna družina. Učenci so z zanimanjem prisluhnili popotovanju osrednjega lika zgodbe, ki je iskal odgovor na vprašanje o tem, kako je prišel v svojo družino.

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Branje ne pozna meja, Knjižnica, Knjižnične novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.