POLICIST LEON NA OBISKU

V ponedeljek, 13. 1. 2020, sta nas obiskala policista Aleš in Ladislav. Pridružil se jima je tudi Žan, bodoči policist. Zastopali so našega prijatelja, policista Leona.

Potem, ko smo se pozdravili, smo nekaj besed spregovorili o  tem, kako smo preživeli praznike. Zatem so policisti preverili ali imamo še vedno vsi vse prste, saj smo se zadnjič pogovarjali o pirotehniki in posledicah nepravilne uporabe le-te. Vsi smo pokazali vse prste. Dobro smo se naučili in jih pridno čuvali.

Danes smo se pogovarjali o različnih preizkusih poguma, v zvezi s primeri, ko nas želi nekdo speljati na kriva pota. Preko zgodbice smo spoznali, da smo veliko bolj pogumni, če ne podležemo tolpam in njihovim pravilom, če smo trdni in ne vzamemo stvari, ki niso naše, če se potrudimo in vrnemo stvari, ki jih najdemo. Ugotovili smo, da je dobro biti pogumen za dobro, pošteno in pravično stvar oziroma dejanje. Spregovorili smo tudi o vandalizmu. Kaj sploh to je in kakšne so posledice le-tega. Na fotografijah smo si ogledali različna dejanja kot posledice vandalizma. Policisti so nam povedali, da je to eno od kaznivih dejanj in se tega ne počne. Svojo energijo lahko sproščamo na druge načine. Z vsem povedanim smo se strinjali.

Veliko je bilo vprašanj in policisti so nanje z veseljem odgovorili. Naše srečanje je resnično hitro minilo in dogovorili smo se za naslednjega.

O današnjem dogodku naj spregovorijo zgornje fotografije.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, koordinatorica projekta na šoli

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Policist Leon svetuje, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.