TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos se je naša šola pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ostalimi ministrstvi ter Čebelarsko zvezo Slovenije.
Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino.
V petek, 15. novembra, smo se vsi učenci in delavci naše šole zbrali v jedilnici. Zajtrkovali smo mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji.
Učenci od 1. do 4. razreda so nadaljevali z dejavnostmi v okviru naravoslovnega dne. Spekli so pirin kruh ter pripravili sadni jogurt in presne kroglice.
Ostali učenci so se v razredih pogovorili o pomenu zajtrka in zdrave prehrane.

 

 

 

(Skupno 280 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se, Projekti, Shema šolskega sadja, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.