ZAKLJUČEK PROJEKTA POLICIST LEON SVETUJE

Še zadnjič v tem šolskem letu je učence od 4. do 6. razreda obiskal policist Aleš Piberčnik oziroma policist Leon. Učencem je podelil priznanja za udeležbo v projektu, nato pa si vzel čas in odgovoril na vsa njihova vprašanja, ki jih seveda ni bilo malo. Pri tem mu je pomagal policist kadet. Učencem sta predstavila policijsko opremo, ki jo vsak policist ves čas nosi s seboj. Učenci so v razredih lahko preizkusili lisice, si od daleč ogledali obrambni sprej ter se podučili o nabojih, pištole pa policist ni želel pokazati, ker je to zelo nevaren predmet.

Nato pa so učenci lahko raziskali še policijsko marico in si pobliže ogledali  njeno opremo: triopan znak, “stinger” – sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, policijsko palico, imenovano “tonfa”, lahko so si nadeli tudi neprebojni jopič ter policijsko čelado.

Na zanimiv in poučen način smo zaključili ta celoletni projekt, pri katerem smo se marsikaj naučili, predvsem pa spoznali, da so policisti prijazni ljudje, ki so nam vedno pripravljeni priskočiti na pomoč.

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Policist Leon svetuje, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.