ZA POGUMEN KORAK

Ob pričetku šolskega leta smo na Centru za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam razpisali likovni natečaj Za pogumen korak. Učence osnovnih šol smo spodbudili k razmišljanju o ključnem vprašanju: Kakšen je pogumen korak, s katerim grem lahko samostojno med ljudi in v življenje? Na natečaj se je odzvalo 29 učencev in učenk s 6. slovenskih osnovnih šol.

Strokovna komisija je pregledala prejete likovne izdelke in jih glede na izkazano kreativnost, izvirnost, izrazno moč, ličnost in skladnost likovnega izdelka s temo natečaja ter možnostjo upodobitve z mozaikom ovrednotila ter izmed vseh izbrala najboljšo likovno predlogo za izdelavo stenskega keramičnega mozaika. Zmagovalni likovni izdelek natečaja je slika z naslovom Premagajmo strah, avtorice Mance Kastelic Hervol, učenke 9. razreda OŠ Veliki Gaber (mentorica Vida Ceglar).

Po njeni likovni predlogi bomo skupaj z njo, z njenimi prijatelji in mentorico izdelali mozaik, in sicer v prihajajoči dvodnevni delavnici za razvijanje samostojnosti, praktičnih spretnosti in učenje vzpostavljanja pozitivnih socialnih mrež otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, z naslovom Za pogumen korak. Dvodnevna delavnica bo potekala 12. – 13. 11. 2018 na OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu.

Projekt sofinancirata RS in Evropski socialni sklad EU.

Zapisala: Helena Prosen Zupančič

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.