V JATI Z DRUGAČNIMI – SKLEPAMO NOVA PRIJATELJSTVA 

V četrtek, 18.10. 2018, je bilo na posebnem programu OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto zelo živahno, delovno in nasmejano. Razlog temu je bil mednarodni projekt V jati z drugačnimi. Letos so se mu pridružili učenci 1.,2/3. ter 4./5. (II) stopnje posebnega programa.
Naši “veliki” učenci 4./5.(II) stopnje so se odpravili v goste na OŠ Drska, ostali pa smo ostali na šoli ter v goste sprejeli deset zvedavih četrtošolcev OŠ Drska z njihovo učiteljico. Najprej smo jih povabili h gibalni igri, s katero smo se predstavili drug drugemu, nato pa smo se razdelili ter začeli z izdelavo taktilnega spomina. Vsi učenci so se dela lotili zelo resno. Izdelali so dva kompleta te igre, ki ga bodo z veseljem uporabljali za igro med odmori. Po končanem delu smo se najprej sprostili v bazenčku naše Gibalnice, ki je bil za naše nove prijatelje nekaj novega. Nato smo se preizkusili v “lovljenju” zamaškov iz vode, poznavanju barv ter se razgibali s poskoki in hojo po obrisih stopal in obročev. Pred kosilom  je sledilo še presenečenje – ogled in preizkušanje opreme v  multisenzorni sobi. To je bila za naše goste popolnoma nova izkušnja, nad katero so bili silno navdušeni. Vsi smo bili veseli, da smo lahko preživeli nekaj ur skupaj v igri, delu in sožitju.
Dopoldan smo zaključili s pesmijo Prijateljstvo, ki so nam jo zrecitirali naši novi prijatelji ter obljubo, da se kmalu spet vidimo.

Zapisala Gabriela Maček

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Projekti, V jati z drugačnimi. Zaznamek za trajno povezavo.