OBISK MESTA V TEDNU MOBILNOSTI – PPVI

Na prelep, sončen dan smo se učenci in spremljevalki posebnega programa odpravili proti mestu. Med potjo smo opazovali jesensko naravo in prečudovite odtenke barv, ki nam jih pokloni jesen. Do mesta smo nameravali z avtobusom, ki je v mesecu septembru zastonj, vendar na postaji blizu šole, ob primernem času, žal ne ustavi. Odšli smo peš.

Na poti proti mestu smo se veliko pogovarjali o prometu, prometnih sredstvih, varni hoji po cesti. Pozorni smo bili tudi na semaforje in pravilno prečkanje ceste.

Mestna občina Novo mesto se je tradicionalno tudi letos pridružila vseevropski pobudi Evropski teden mobilnosti. V Novem mestu so potekale številne aktivnosti, vrhunec dogajanja pa je bil danes, ko so na Novem trgu potekali dogodki v okviru »Dan brez avtomobila« . Dogajanja smo si z zanimanjem ogledali. Bilo je lepo in živahno. Zatem smo pot nadaljevali proti mestu, ki je pravo arheološko središče in gradbišče. Njegov izgled je prenovljen. Kmalu je potekel čas in polni vtisov smo se vrnili v šolo. Preživeli smo prelep dan.

                                                      Sestavila in zapisala: Nataša Jakše. prof.def.

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.