GLOBALNI DAN SAJENJA DREVES

V sklopu mednarodnega projekta ENO, v katerega je vključenih preko 10 000 šol iz 150 držav, se je 21. 9. 2018  OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta ponovno  pridružila globalnemu sajenju dreves. To je tudi dan, ki ga  je OZN proglasila za svetovni dan miru. Skupaj s tisoči šol in otrok smo se povezali v skupni misli miru in prijateljstva in ob 12h po lokalnem času po vsem svetu posadili drevesa miru. Na ta način zeleni obroč v 24 urah obkroži svet.

Z veseljem smo postali del te prelepe zgodbe. Posadili smo naše avtohtono drevo in sicer pravi kostanj (Castanea sativa), za katerega upamo, da bo bogato obrodil in nas nekoč posladkal s plodovi. V znamenje miru smo ga okrasili z belimi golobicami.

Pri sajenju drevesa so sodelovali vsi učenci in učitelji šole ter gospa ravnateljica. Pospremili smo ga z lepimi mislimi in srčno željo, da bi na svetu živeli samo srečni in veseli otroci.

Poglejte tudi na:

FOTO: Globalni dan sajenja dreves

ps://www.dolenjskilist.si/2018/09/25/202728/reportaze_in_zanimivosti/mladi_dopisnik/Ucenci_OS_Dragotin_Kette_posadili_drevo_miru/

 

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.