Z VLAKOM V MIRNO PEČ – ŠOLSKA EKSKURZIJA

Da si ogledaš kaj zanimivega, včasih ni potrebno daleč po svetu. Dovolj je, da se ozreš po naši lepi Dolenjski in najdeš poučne in lepe kraje.

Učence višje stopnje je tako letošnja šolska ekskurzija popeljala v Mirno Peč na ogled Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka. Potovali so z vlakom, kar je dodalo ekskurziji še poseben čar. Z železniške postaje v Mirni Peči jih je pot vodila mimo OŠ Toneta Pavčka. Učenci so bili dobre volje in klepetavi. Tako sploh niso opazili, da je pot kar precej dolga. Pred ogledom muzeja so pomalicali. V muzeju jih je pričakala gospa Anica Levstik, ki je tudi sorodnica Lojzeta Slaka. Najprej so si ogledali kratek film o Tonetu Pavčku in Lojzetu Slaku. Nato jih je gospa Anica z besedo popeljala skozi življenje in delo svetovno znanega harmonikarja Lojzeta Slaka. Učenci si niso le ogledali harmonik, plošč, nagrad, fotografij…, ampak so glasbo, ki jo je ustvarjal Lojze Slak, doživeli zelo slikovito. Za dodatno popestritev programa je poskrbel učenec 8.r OŠ Toneta Pavčka Anže Slak in na harmoniko zaigral nekaj Slakovih pesmi. Seveda brez Čebelarja ni šlo. Učenci so zraven zapeli, Čebelarja celo dvakrat. Nato so učenci še malo raziskovali po muzeju. Na avdio-video točkah so poslušali številne Slakove uspešnice in si ogledali njihove nastope. Nekateri učenci so se opogumili in tudi sami  poskušali zaigrati na harmoniko ali pa zapeti na odru.

Po končanem ogledu jih je v Hiši Cesar že čakalo kosilo, pica. Baje je bila zelo dobra, saj je ni nič ostalo. Kljub dežju, so dobre volje odšli na železniško postajo počakat vlak. In ne boste verjeli, nazaj v Novo mesto so se peljali z modernim modrim vlakom. Kot je rekel Patrik, tale govoreči vlak je pa res super.

 

 

 

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.