MELODIJE MODREGA SONCA

V četrtek, 11. maja, smo z učenci 3., 4. in 5. stopnje za tri dni odpotovali v Portorož, kjer smo nastopili na koncertu Melodije modrega sonca in se udeležili različnih aktivnosti. Oddih v hotelu Vile Park in koncert je organiziralo Združenje bodi ZDRAV, ki povezuje družine z otroki z avtizmom.

Vsak dan smo plavali v bazenih hotela Histrion, kjer smo uživali v lepem pogledu na morje. Ker je bilo v teh dneh tudi nekaj dežja, smo sončne dele dneva izkoristili za dolge sprehode do Portoroža in Pirana.

Nekaj lepih trenutkov smo ujeli tudi v fotografski objektiv. V okviru naše fotografske in računalniške delavnice je iz posnetih fotografij nastala predstavitev, ki si jo lahko ogledate na spodnji povezavi.

Naše aktivnosti na morju smo zaključili s skupnim sobotnim koncertom za družine, ki so preko Združenja bodi ZDRAV letovale v Portorožu. Na koncertu so poleg naših učencev, ki so nastopali pod mentorstvom učiteljice Darinke Pirc, nastopili še učenci CUDV iz Vipave, učenci zasebne glasbene šole DO RE MI z Bleda in drugi. 

Veliko navdušenje publike in nastopajočih glasbenikov je požel naš učenec David Bratić, ki se je s  svojim inštrumentom (ksilofon in zvončki) kar po posluhu, brez predhodne priprave, vključeval v nastope ostalih glasbenih skupin. Da gre za izjemen glasbeni talent, je potrdila tudi prof. Nuša Piber, direktorica glasbene šole DO RE MI.

Večer je z zanimivo mešanico rokovskih klasik in priljubljenih zimzelenih melodij zaključila glasbena skupina Band Pikapolonica. V prijetnem in prisrčnem koncertu ter druženju so vsi zelo uživali.

Portorož 2023 – glasbeni dnevi – YouTube

https://www.dolenjskanews.com/foto-os-d-kette-na-koncertu-melodije-modrega-sonca/

https://radiokrka.si/clanek/novice/melodije-modrega-sonca-1059979

https://www.lokalno.si/2023/05/16/275372/zgodba/Melodije_modrega_sonca/

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.