POLICIST LEON NA OBISKU NA POSEBNEM PROGRAMU

Na posebnem programu nas je danes obiskal policist Leon. V njegovem imenu nas je obiskal policist Aleš Piberčnik.

Po uvodnem pozdravu smo si zaželeli zdravo, srečno in uspešno novo leto 2023.

Pogovarjali smo se o pogumu in sicer, kaj pomeni biti pogumen, kdaj smo lahko pogumni in tudi o tem, kdaj in kako nam pogum pomaga pri tem, da ravnamo pravilno in odgovorno. Policist nam je pogum predstavil z različnimi praktičnimi primeri. Bodi pogumen za dobro, pošteno in pravično stvar oziroma dejanje. To je bil naš končni poduk.

Pogovor je tekel tudi o lastništvu, kaj je moje in kaj je tvoje. Ugotovili smo, da je vse, kar vzamemo brez lastnika, tatvina. Čeprav majhna stvar in čeprav si vzeto stvar mislil vrniti. Zato vedno vprašaj, če si jo smeš sposoditi. Če si kaj zelo želiš, pa ti starši ne morejo kupiti, lahko varčuješ žepnino, da si boš to čez čas sam kupil. Svoje jeze ali žalosti ne rešuj tako, da prijateljeve stvari namerno poškoduješ, kajti tudi to je kaznivo dejanje.

Na osnovi zgodbe, ki jo je povedal policist o dečku, ki ga je ogovoril neznanec, smo spoznali naslednje: da gremo vedno samo z ljudmi, ki jih poznamo ali imamo dovoljenje staršev, da lahko gremo z njimi, ničesar ne jemljemo od ljudi, ki jih ne poznamo, v šolo vedno hodimo po isti poti, ki jo poznajo tudi starši, domov moramo priti ob dogovorjeni uri.

Bili smo navdušeni in čas je prehitro minil. Vzdušje je bilo toplo in kmalu smo se morali posloviti. Dogovorili smo se za naše naslednje srečanje.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.