Predzadnji dan na Poljskem

Naš predzadnji dan na Poljskem smo preživeli zelo aktivno. Še dobro, da imajo na Poljskem zajtrk šele ob 9. uri, da se imamo čas zjutraj naspati in urediti preden se nam začnejo dejavnosti.

Tako smo se sredi dopoldneva z avtobusom odpeljali malce naprej od mesteca Zab in prepešačili nekaj kilometrov do vrha hriba Gubalowka. Sproti smo občudovali prelepo lokalno arhitekturo, za katero so nam prijatelji iz Poljske povedali, da je tipična za ta gorat predel zaradi velike količine snega. Ena od hiš je pripadala svetovnemu in olimpijskemu prvaku v smučarskih skokih Kamilu Stochu!

Na vrhu nas je pričakala prava mini vasica, narejena iz stojnic s spominki in večjim številom restavracij, ki so ponujale slastne jedi. Ker imamo neverjetno srečo z vremenom, smo lahko z vrha občudovali mesto Zakopane, ki se je bleščalo v dolini. Po počitku smo se z gondolo odpeljali v center mesta. Najprej so morali nekateri zopet zamenjati denar, saj na Poljskem nimajo evrov, temveč zlote. Za en evro smo tako dobili malce manj kot 5 zlotov. Temu je sledil še zadnji nakup spominkov preden odrinemo proti domu.

Po kosilu pa nas je naš šef Antek, vodja projekta, presenetil in nam dal navodila za snemanje videoposnetka. Na glasbeno podlago smo tako po postajah posneli kratek filmček. Vsi smo vzeli svoje naloge zelo zares, kot pravi profesionalci. Kako bo video izgledal, pa izvemo kmalu. Takoj ga bomo seveda pokazali tudi vam!

Ker pa nam je ostalo še nekaj energije, smo si po večerji v skupnih prostorih pripravili disko žurko. Takšno kot se spodobi: z glasno glasbo in veliko plesanja!

Jutri pa novim dogodivščinam naproti, saj nas čaka razburljiv dan! Pssssst: Pripravljamo presenečenje za našega učitelja! Se še oglasimo s Poljske!

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.