GOZDNE PUSTOLOVŠČINE 6. IN 7./8.A RAZRED – 2. DAN

Preko spleta se vam zopet javljamo »GOZDNI PUSTOLOVCI«. Kakšen je bil današnji dan nas sprašujete? Verjetno pa vas še bolj zanima kako smo preživeli noč, brez vas, naših »cartekov«? To boste izvedeli čisto na koncu.

Današnji dan? Mah tako, tako. Smo mislili, da bomo po sončnem dopoldnevu še v popoldanskem času deležni kaj sonca, pa nič. Malo pred koncem pouka nas je »presenetilo deževje« in nam pokvarilo vse načrte za popoldanske aktivnosti. Tako smo, hočeš nočeš, morali vse stvari početi v šoli.

Ampak, veste kaj? Sploh nam ni bilo dolgčas. Naši klovni, ups, animatorji, pa dobro no, naši odlični učitelji, so nam pripravili ogromno reči tudi za takšno vreme.

Tako smo, kot po navadi, po pouku odšli v naše sobane, imeli nekaj časa zase in za počitek. Potem smo se zbrali v našem »štabu«. Tako rečemo, po novem, tehnični učilnici. Učitelji so nam razložili stanje mokrega »terena«, deževja. Ker smo včeraj v gozdu nabrali mah, storže in želod, smo danes »na veliko« ustvarjali z njimi. Najprej smo iz žice naredili obroč, na katerega smo navili vrvico iz jute. Smo tudi okoljsko ozaveščeni, kajti juta se po določenem času razkroji. Bravo, mi! Naše pridne sošolke pa so pobarvale obročke, ki jih je pripravil učitelj.

Ko smo končali z obroči in napletanjem »špage«, smo dobili za nalogo, da iz lesa naredimo sovice. Če ne veste, kaj so to sovice, vam povemo, da so to manjše sove ali mladički od odraslih sov. Drugače pa predstavljajo simbol učenosti. Itak, da smo tukaj sami učenjaki.

Sovicam smo kasneje naredili še peruti iz pločevine ali lesa, nalepili oči iz gumbov ter kljun, da bodo lahko sovice jedle. Ha haa, saj niso prave, vemo, no. Ampak bi bile malo čudne, če ne bi imele vseh delov na sebi.

Ura je letela kot nora. Da vam tole prevedemo. Ker smo bili tako pridni, smo skoraj pozabili na čas in kaj kmalu je bil čas za večerjo.

»Kaj smo večerjali?« Joj no, pa vas res vse zanima. Nobenih skrivnosti ne moremo imeti zase? Okej!

Nocoj so nam učiteljice pripravile za večerjo tople sendviče. »Mmmmm, kaku je tu dobruuu!« In spet smo se napokali kot »telebajski«! Se sprašujete, zakaj nam vedno samo učiteljice pripravljajo večerjo? Zato, ker mi pa ta čas, pod budnim očesom našega učitelja, varnostnika, redarja pospravimo učilnice, se umirimo in pripravimo na večerjo. Potem v miru in počasi »odmaširamo« v jedilnico.

Seveda, po večerji je sledila analiza dneva, tuširanje in počasi pripravljanje na spanje. V tem času, ko vam pišemo ta članek, še ne spimo, bomo pa kmalu.

Aha, še nekaj ste nas vprašali. Kako smo preživeli našo prvo noč. Supeeer, sicer z nekaj solzicami in malo bujenja ponoči, drugače pa fenomenalno. Tako da, druga noč bo še boljša, ker smo utrujeni in bomo »popadali« v postelje kot polhi.

Evo, toliko za danes. Dragi naši, lepo se imejte, mislite kaj na nas in petek se približuje z noro hitrostjo. Nočka!

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.