GOZDNE PUSTOLOVŠČINE 6. IN 7./8.A RAZRED – 1. DAN

Evo nas, pa smo spet tukaj. Končno se je začelo šolsko leto. Pa, da nam ne bi slučajno bilo že na samem začetku šolskega leta dolgočasno, so nam učitelji pripravili prvi projektni teden. Naslov so mu dali GOZDNE PUSTOLOVŠČINE. Kaj le mislijo s tem? Upamo le, da ne bomo pri teh naših letih, lovili kje po gozdu kakšne škrate in vile.

Očitno smo kar barabini, da nas tokrat pazijo in komandirajo kar trije učitelji: razredničarki Jasna in Sara ter naš »profi« športa, učitelj Borut. Ampak mi se ne damo. Lahko, da bo moral še kakšen dodatni učitelj priskočiti njim v pomoč! No, pa da začnemo. Kaj in kako so nam pripravili prvi dan tega »famoznega« tedna?

Ko smo končali s poukom in podaljšanim bivanjem, smo se namestili v sobe, si pripravili postelje ter zložili obleke v omare. In evo ga. Pa uleti ta naš športnik in začne, postelje tako, posteljnina tako, pokrivala na rob, blazina na sredino, … Al’ nismo v vojski! Moramo pa priznati, da nam je veliko postelj tudi on pomagal postlati, seveda tudi učiteljici. Oni sta bolj skrbeli, da smo vse lepo zložili v omare. Sledil je krajši počitek, s »kapučinom«, ki so nam ga pripravili naši poglavarji. Mmmm, je bil dober, čokoladen.

Nato smo se zbrali v učilnici tehničnega pouka, kjer smo prejeli kratka navodila, kako bo potekal naš prvi dan. Ker je posijalo sonce, smo se hitro odločili, da se preoblečemo, obujemo škornje in odidemo v gozd. Za nalogo smo imeli, da opazujemo naravo in naberemo mah, storže in želod. Menda bomo delali neke okraske. Ker je dopoldan tudi deževalo, smo si dali malo »duška« in uživali v norčijah mokrega gozda. Bilo je ogromno smeha, uživanja v naravi in tudi padcev v blato. Ti so bili še najbolj smešni. Tako nam je čas do večerje noro hitro minil. Malo pred 19. uro smo se vrnili v šolo, se preoblekli, odšli še malo noret v telovadnico in se končno pripravili na večerjo. Saj ne morete verjeti, kaj smo jedli! Učiteljici sta nam spekli »goroooo« palačink. Mmm, kako so bile dobre. Ko smo napolnili naše lačne želodčke, smo naredili še kratko analizo dneva. Vsak je povedal, kaj mu ni bilo in kaj mu je bilo všeč v današnjem dnevu.

Na koncu smo vsi zadovoljni, veseli in nasmejani odšli pod tuše, se počasi umirili in utrujeni legli v postelje. Tako je za nami prvi dan naših »gozdnih pustolovščin«.

Ojoj, skoraj smo pozabili. Naši domači, ne skrbite. Super se imamo, nič nam ne manjka in »uživamoooo«. Vi pa si v tem tednu malo odpočijte od nas, saj bo kmalu petek in takrat pridemo domov. In vaši ravni lasje bodo spet kodrasti, hi hi. Nočka!

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.