DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Prvi jesenski dan, 23. 9., smo posvetili gibanju in raznolikim športnim aktivnostim, saj se zavedamo, kako blagodejno in celostno telesna dejavnost vpliva na telo.

Učenci posebnega programa so ta dan obeležili z raziskovanjem sprehajalnih in gozdnih poti v Novem mestu. Prehodili so kar  10 kilometrov.

Učenci nižje stopnje so odšli na pohod in se na zunanjih površinah zabavali z elementarnimi gibalnimi igrami, ki so vključevale raznovrstne športne pripomočke.

Učenci višje stopnje pa so odšli v Ljubljano na 16. mednarodni športno-družabni festival Bodi športnik “Igraj se z mano”. Preizkusili so se v različnih športnih aktivnostih, kot so  odbojka in prilagojena odbojka, lokostrelstvo, balinanje, poligon z malo prožno ponjavo, mini hokej in še bi lahko naštevali. Športnih vsebin ni manjkalo, nekatere so bile bolj zanimive kot druge, za vsakega pa se je našlo nekaj, kar ga je še posebej pritegnilo.

Na nogometnem turnirju se je izkazala tudi šolska nogometna ekipa, kjer so fantje odlično odigrali in pri tem upoštevali načelo fair playa.

Učenci so se zabavali, pridobili nove gibalne izkušnje in spoznali, zakaj je ta dan še posebej pomemben in čemu je posvečen:

Dan slovenskega športa je državni praznik. 23. septembra 2000 je na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna.  Zlati dobitniki olimpijskih medalj so bili: veslača Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec. To so bile prve olimpijske medalje za samostojno Slovenijo. 

23. september velja tudi kot prvi dan Evropskega tedna športa, ki se letos zaključi 30. 9., na dan Evropskega šolskega športnega dne. 

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.