BRANJE NE POZNA MEJA 2021/2022

Na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto smo se že četrto leto zapored pridružili mednarodnemu projektu Branje ne pozna meja in letos spoznavali hrvaškega pisatelja Zvonimirja Baloga. Sodelovali so učenci 9. razreda, ter učenci 3., 4. in 5. stopnje posebnega programa. V vseh razredih sem predstavila projekt, partnersko šolo OŠ Pećine iz Rijeke in izbranega hrvaškega pisatelja. Učenci 9. razreda so se odločili za branje knjige Bonton. Poleg branja smo se veliko tudi pogovarjali o lepem vedenju in ob koncu šolskega leta smo pravi mojstri olike. Učenci 3. st. posebnega programa so z razredničarko uglasbili nekaj Balogovih pesmi in se zabavali ob branju knjige Dežela smejalka. Pripravili so tudi dramsko predstavo po zgodbi Pozabljena hruška. Učenci 4./5. st. posebnega programa pa so brali knjigo Jaz, osel in jo ilustrirali.

V naslednjem letu si želimo nadaljnjega sodelovanja in spoznavanja hrvaških avtorjev, saj tako širimo naša obzorja in znamo ceniti tudi druge umetnike.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Branje ne pozna meja, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.