ČAROBNI GOZD – 1. projektni dan

Danes so se za učence 4. razredov začeli tridnevni projektni dnevi, z naslovom ČAROBNI GOZD. V naši šoli živijo sami čarobni otroci, zato smo prepričani, da je gozd, ki se nahaja za našo šolo prav tako čaroben. Pa je res?

Tega zagotovo še ne vemo, lahko pa vam bomo povedali ob koncu našega tridnevnega raziskovalnega popotovanja.

Danes smo najprej spoznali gozdni bonton in pravila, ki veljajo v našem čarobnem gozdu. Nato pa smo se z veseljem in navdušenjem odpravili vanj. Po poti do gozda smo se zabavali, poskakovali in tekali po sončnem travniku. Ko smo prispeli v gozd, nas je čakala prav posebna naloga. Izdelati smo morali gozdni brlog. Ker je gozd poln odpadnih vej, listja in plodov, smo svoj gozdni brlog izdelali iz stvari, ki smo jih našli na gozdnih tleh. Ali nam je uspelo? Mi smo prepričani, da nam je, vi pa se lahko prepričate na spodnjih fotografijah. Da nam je uspelo izdelati velik in čudovit gozdni brlog, se lahko zahvalimo učencem 1. in 2. razreda, saj so nam pri izdelovanju veselo priskočili na pomoč. Kasneje smo se skupaj prelevili v čisto prave gozdne umetnike. Na svoje platno smo slikali s prav posebno blatno barvo, na koncu pa iz naših umetnin pripravili gozdno razstavo. Zelo smo uživali.

Že malo utrujeni in lačni smo na šolskem kurišču zakurili ogenj in si za večerjo sami spekli hrenovke. Večerja je bila slastna, dan pa lep in čaroben.

Zaključili smo ga s prepevanjem ob ognju, za kar smo hvaležni učiteljici Špeli.

(Skupno 152 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.