Teden pisanja z roko 2022

Ali ste vedeli, da pisanje z roko ugodno vpliva na kratkoročni in delovni spomin? Da pripomore k dolgotrajnejši pozornosti, pozitivno vpliva na kreativnost in ohranja možgane v dobri formi, ko smo starejši? To in še več razlogov je, zakaj pisati z roko.

Velikokrat se nam zdi, da je pisanje z roko zastarelo, dolgočasno. Na OŠ Dragotina Ketteja smo dokazali, da temu ni tako. Pisanje z roko je več kot uporaba pisala. To je izvirna človekova spretnost, saj nihče na svetu ne piše tako kot vi. V Tednu pisanja z roko 2022, ki je potekal od 17. do 21. januarja, smo posebno pozornost namenili prednostim pisanja z roko in ugotovili, da je pisanje lahko prav zabavno.

Učenci OŠ Dragotina Ketteja so vstopili v projekt pisanja z roko že v mesecu decembru. Namreč, z roko so napisali čudovite voščilnice in marsikomu že s toplo lepo mislijo polepšali praznične dni. Prav tako so nekateri sodelovali tudi v Kettejevem literarnem natečaju, kjer so s pisanjem poezije morali nemalokrat ponovno zapisati verz pesmi ali ga preoblikovati. Pisanje z roko našim učencem zagotovo ni tuje. Prav tako pa smo projekt povezali tudi s šolskim projektom Razmišljam pozitivno, kjer so učenci spesnili čudovite rime in verze ter tako pokazali širši množici, kako kreativni so lahko. V Tednu pisanja z roko so učenci tudi skozi igre spoznavali različne tipe pisav in postali pravi grafologi. Ob aktivnostih smo učence ozavestili, kako pomembno je pisanje z roko in jim pisanje približali na drugačen način.

(Skupno 168 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.