NOVOLETNA PRIREDITEV

Siva kučma, bela brada … Ja, končno smo ga dočakali, dedka Mraza namreč. Med nas je prišel v petek, 24. decembra. Na obisk smo se dobro pripravili. Okrasili smo šolo, uredili telovadnico in spekli različne dobrote. Sicer bi radi povabili veliiiko gostov, pa so časi taki, da ne smemo. Mogoče drugo leto…
Najprej smo si v razredih ogledali videoposnetek novoletne prireditve, z učiteljicami in učenci ga je ustvarila Jasna Banovec, program pa je povezovala babica Zima (mi jo poznamo kot Matejo Drobnič). Spomnili smo se na praznik dan samostojnosti in enotnosti, ki ga, saj vsi veste, praznujemo 26. decembra. Učenci so zapeli slovensko himno zelo doživeto, s srcem. Mnogi razredi so se predstavili s svojimi točkami – peli so, deklamirali, plesali. Vsi pa so nam zaželeli lepe praznike in srečno novo leto.
Potem smo se po mehurčkih odpravili v telovadnico. Maske, razdalja – mi vse upoštevamo. Pridružili so se nam še predstavniki Krke d.d. in Lions kluba in seveda gospa ravnateljica. Tam smo si ogledali predstavo učiteljic Sneg, kje si? in se prav zabavali. Seveda smo komaj čakali dedka Mraza, glasno peli in ga klicali. Končno je prišel, sicer ne s sanmi, snega namreč še vedno ni, je pa prinesel kup daril. Prijatelji iz Krke so vsakemu učencu podarili družabno igro, telovadno blazino in sladkarije, šoli pa so pomagali pri nakupu igral. Tudi v Lions klubu niso pozabili na nas, naše prireditve se bodo zdaj slišale še dlje, saj imamo novo mešalno mizo.
Lepo smo se imeli, si izmenjali voščila, zdaj bomo v krogu najdražjih pričakali novo leto.

Kaj pa vam želimo? Veliko zdravja, vsega dobrega, da bi znali biti hvaležni tudi za malenkosti in odkrivali lepote sveta, ki nas obdaja. Kot je napisal Pavček:

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo opravi.
In ko imaš nekoga rad.

(Skupno 477 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.