TEDEN OTROKA: »Razigran uživaj dan!«

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki bogati izkušnje mladih in mladih po srcu že od leta 1954. Vsako leto se na izbrano tematiko pripravi poslanica s priporočil za raznovrstne aktivnosti za otroke in mladostnike.

Letošnjo poslanico je pripravil simpatični Boštjan Gorenc – Pižama, ki je skupaj z ilustratorjem Jakom Vukotićem ključna sporočila letošnjega Tedna otroka prelil v zabaven strip, ki mlado in staro poziva k igranju.

»Razigran uživaj dan!« je torej osrednja tema letošnjega Tedna otroka, zato se v tem tednu še posebej posvečajmo igri, igrivosti, sproščenosti in druženju, kar nam je bilo v mesecih za nami, zaradi posledic epidemije, velikokrat odvzeto.  V tem tednu naj se na dnevnem redu tako v šolah kot doma slišijo igrivi otroški in manj otroški razigrani glasovi, kajti kot pravijo ključna sporočila Pižamove poslanice:

igra pomaga razvijati domišljijo,

igra krepi telo,

igra spleta prijateljstva

in najpomembnejše: igra nas povezuje!

 

V Tednu otroka ste tudi vabljeni, da se pridružite različnim aktivnostim, s katerimi se lahko seznanite na povezavi: https://www.zpms.si/programi/teden-otroka/

 

V šoli razigrani uživamo dan:

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.