IZMENJAVA UČENCEV V PROJEKTU PROGRAM DODATNEGA USPOSABLJANJA, TUDI TOKRAT NA DALJAVO

V petek, 17. septembra,  smo v okviru projekta Program dodatnega usposabljanja izvedli drugo izmenjavo učencev med šolami, ki sodelujejo v projektu. Ker zaradi epidemije koronavirusa SARS-CoV-2  nismo mogli v Ormož, kjer bi sicer naši učenci lahko izmenjali izkušnje iz projekta in se družili s sovrstniki, smo to storili na daljavo. Sodelovali smo učenci iz CIRIUS-a Vipava, Osnovne šole Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja, Osnovne šole Stanka Vraza iz Ormoža in naše šole.

Preko aplikacije Zoom smo se pogovorili o svojih načrtih, nato pa smo drug drugemu predstavili mesto, v katerem se nahaja šola, ki jo obiskujemo. Tudi za to srečanje smo dobili posebno nalogo – speči smo morali sladico, ki je značilna za naše kraje. Ker nismo vedeli, za katero sladico bi se odločili, smo prebrskali knjigo »Kuharske mojstrovine Petra Bevca s poudarkom na dolenjskih in belokranjskih jedeh«. Nato smo se odločili za dolenjski jabolčni zavitek. Pri pripravi sladice smo zelo uživali, še bolj pa, ko smo jo pojedli. Pri delu nas je prijazno posnela učiteljica Darinka, ki je izdelala tudi kratek filmček. Našo šolo so na izmenjavi zastopale Maja, Neža in Alenka.

Druženje s sovrstniki in njihovimi mentorji je bilo zelo prijetno. Ugotovili smo, da so kraji, iz katerih so naši konzorcijski partnerji, lepi, pa tudi vsi vinorodni. Ogledali smo si, kako so naši prijatelji iz Ormoža pripravili ajdovo pogačo, v Vipavi so spekli pašta kreme, v Črnomlju pa sirove štruklje. Vse je izgledalo odlično, zato smo se dogovorili, da bomo vse te sladice spekli tudi sami. Spoznali smo, da imamo tudi v novih razmerah veliko načrtov za delo v našem projektu. Vsi pa seveda že komaj čakamo, da se bodo razmere izboljšale in bomo lahko spet začeli obiskovati podjetja in ustanove, v katerih so naši učenci opravljali različna dela (restavracije, trgovine, obrtniške delavnice, DSO Novo mesto…).

NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA.

Vabimo vas, da si tukaj ogledate še, kako je potekala priprava sladice in kako smo predstavili naše Novo mesto.

Znamenitosti Novega mesta

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se, Projekt PDU, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.