PRAZNIČNI MAREC PRI NAS, V 2. STOPNJI POSEBNEGA PROGRAMA

Marec je dolg mesec. Z njim pride pomlad in topli dnevi, ko se sonček božavo spogleduje z oblaki. Glede na to, da mesec marec šteje veliko dni, se je v naši skupini, 2. stopnje posebnega programa, veliko dogajalo. In to želimo deliti z vami.

Na začetku smo ga posvetili 8. marcu, dnevu žena, ki je mednarodni dan žensk in ga praznujejo še v 100 državah. Ob tej priložnosti smo za mamice izdelali srčke, ki smo jih najprej oblikovali iz glinamola, z modelčkom za kekse, in jih pobarvali z rdečo. Ko so se osušili, smo jih prelakirali in jih osmislili z okrasnimi trakovi. Idejni vodja krasitve je bila naša Renata. Srčki so bili prekrasni. Poglejte jih na fotografijah. Mamice so jih bile zelo vesele.

22. marca smo obeležili svetovni dan voda. Spoznali smo, da je voda vir življenja. Še posebej smo poudarili, da je izredno pomembno, da bodo vodni viri v naravi ostali čisti. V okviru naravoslovnega dne, ki ga je pripravila učiteljica Gabi Maček, smo izdelali velik miselni vzorec, se ob njem veliko naučili ter izvedli nekaj poskusov z vodo.

Ta isti dan, 22. marca, smo iz različnih nogavic izdelali tudi gosenico, s katero smo se spomnili na svetovni dan Downovega sindroma, ki se ga po svetu obeležuje dan pred tem. V znak spoštovanja do oseb z Downovim sindromom, smo se o njih pogovorili in si nadeli dve različni nogavici.

24. marca je svoj rojstni dan praznoval naš Franci. Zapeli smo mu pesmico in se posladkali. Bilo nam je lepo, kljub maskam je bilo čutiti nasmehe in veselje.

25. marca smo mamicam za materinski dan izdelali cvetoči travnik. Rolice smo prebarvali zeleno, jih posušili. Zatem smo jim dodali različne cvetove iz papirja in nastali so lepi izdelki. Otroci so jih poklonili mamicam, ki jih imajo brezmejno radi. Lepo je videti nasmehe in ganjenost na obrazih mamic.

Poleg tega pa nam je kar nekaj časa delala družbo študentka Adriana, ki bo nekoč postala profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike. Za vse je bilo druženje koristno.

Ni kaj, marec je bil poln in ustvarjalen.  Lahko bi rekli zelo prazničen v naši skupini. In pripravljamo se že na naslednji praznik.

Kljub omejitvam želimo tudi vam lepe praznike.

Zapisala: Nataša Jakše

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.