ZADOVOLJIMO POTREBO PO GIBANJU

Vsi se zavedamo, kako je gibanje pomembno za dobro počutje in zdravo telo. Ampak, ali resnično težimo k temu, da se vsak dan dovolj gibamo in smo telesno aktivni? Da se nam dvigne srčni utrip in da se začnemo potiti? Kajti šele v tem primeru se sprožijo v telesu procesi, ki blagodejno in pozitivno vplivajo na naše telo in našo dušo. Strokovnjaki priporočajo,  da smo  gibalno aktivni na svežem zraku vsak dan vsaj 1 uro. To pomeni, da mora biti vadba vsaj srednje intenzivna – npr.: sprehod s hitrim tempom hoje,  katerega popestrimo s tekom, z vzponom v breg, s kakšnim počepom, poskokom, izpadnim korakom; kolesarjenje, vaje za moč, … Te vaje bodo pripomogle, da se zadihamo, dvignemo srčni utrip in s polnimi pljuči zaužijemo svež zrak, ki pa je naravni respirator za naša pljuča. Vedeti moramo, da telesna vadba zmanjšuje tudi tveganje za virusno okužbo, saj krepi naš imunski sistem. Naše telo gibanje nujno potrebuje, za otroke to velja še toliko bolj.  Pri tem pa ne smemo pozabiti na zaužitje tekočine po manjših požirkih skozi ves dan (priporočeno je vsaj 2 litra na dan).

V času pouka smo na šoli  za zadoščanje otrokovih potreb po gibanju odgovorni tako športni pedagogi kot razredni učitelji, ki skrbimo, da je vaš otrok aktiven. Ker so razmere zaradi Covid-19 takšne, kakršne so, sedaj učitelji apeliramo na vas,  da spodbudite otroke h gibalnim aktivnostim, se jim priključite in tako izkoristite čas za druženje z otrokom.

Ne glede na vreme, ki je v jesenskem času precej nepredvidljivo, pojdite ven, bodite aktivni, in ne pozabite, tudi dežni sprehodi in skoki po in preko luž so za otroke izjemno zabavni …

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.