2. APRIL – SVETOVNI DAN ZAVEDANJA O AVTIZMU

Generalna skupščina Združenih narodov je leta 2007 2. april razglasila za svetovni dan zavedanja o avtizmu. Razglašen je bil z namenom, da se spodbuja k boljšemu razumevanju avtizma v družbi in s tem opozarja na pomen čim zgodnejšega odkrivanja avtizma ter nudenje čim prejšnje in ustrezne oblike pomoči.

Ker se na naši šoli zavedamo, da avtizem ni bolezen in da imajo  vsi naši učenci velik potencial, se na različne načine trudimo razvijati sposobnosti in talente naših učencev z avtizmom ter jih v čim večji meri vključevati v širši družbeni krog – tudi zunaj doma in šole. Na takšen način učencem z avtizmom omogočamo učenje socialnih veščin in spretnosti preko lastnih izkušenj. Širši družbi pa navajanje na posebnosti oseb z avtizmom in sprejemanje le-teh.

Trenutno izobraževanje na daljavo nam je onemogočilo prižig modrih luči, zato smo v okviru obeleževanja tega dne za vas pripravili razstavo likovnih mojstrovin naših učencev z avtizmom. Vabljeni k ogledu razstave!

Vabljeni tudi k virtualnemu pohodu z modrimi baloni! O tem si lahko preberete več na spletni strani Zveze NVO za avtizem Slovenije:

//www.zveza-avtizem.eu/2020/03/30/2-april-svetovni-dan-zavedanja-o-avtizmu/

zapisali Nataša Jakše in Gabriela Maček

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.