KONČNA EKSKURZIJA PREDMETNE STOPNJE

Z letošnjo ekskurzijo smo želeli učencem od 5. do 9. razreda predstaviti prirodoslovni muzej v Ljubljani, njegove razsežnosti in nepozabna doživetja pri vožnji z vlakom. Tako kot leta doslej, tudi letos ni bila izjema, da so nam Slovenske železnice omogočile popust pri nakupu vozovnic.

V torek zjutraj, 4. 6. 2019, smo se zbrali pred šolo in skupaj odšli do železniške postaje Kandija, kjer se je pričela naša dogodivščina. Iz vlaka smo opazovali okolico in mimo bežeče kraje, obnovili znanje zemljepisa in značilnosti krajev, se pogovarjali in veselili. Ob prihodu na glavno železniško postajo v Ljubljani smo se razgledali po peronih in postaji, nato pa si privoščili malico. Sledil je sprehod po ljubljanskih ulicah, malo fotografiranja, zatem pa smo pot nadaljevali proti zastavljenemu cilju – Prirodoslovnemu muzeju.

Ob prihodu so si učenci najprej ogledali trgovinico s spominki v avli muzeja, tisti najbolj zagreti pa si nekaj tudi kupili, da ohranijo spomin na današnji dan. Nato smo se vsi skupaj povzpeli do vhoda v Prirodoslovni muzej, kjer nas je muzejska svetnica dr. Staša Tome lepo sprejela in nam predstavila delavnico »Kača ni igrača«. Na zelo pester in zabaven  način nam je predstavila vse živali v omenjenem muzeju; od načina, kako jih pridobijo, pa vse do restavriranja. Skoraj vsi učenci so pobožali kačo, ameriškega rdečega goša, in premagali strah pred temi plazilci. Po končani delavnici smo si sami ogledali preostanek muzeja in bili navdušeni nad vsem videnim.

Po ogledu smo se odpravili nazaj proti Prešernovem trgu, kjer smo si privoščili krajši oddih in osvežitev s sladoledom. S polnimi želodčki smo se veseli ter polni lepih spominov in znanja vrnili po tirnicah domov.

Zapisala: Mojca Šuklje

 

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.