ZAKLJUČEK PROJEKTA BRANJE NE POZNA MEJA

Učenci 6. razreda in 4./5. stopnje posebnega programa ter njihove učiteljice smo bili v letošnjem šolskem letu vključeni v mednarodni projekt Branje ne pozna meja.

Sodelovali smo z OŠ Pećine iz mesta Reka, ki je na Hrvaškem. Šolski knjižničarki sta se ob začetku leta dogovorili, katera literarna dela bodo učenci brali.

Mi smo brali dela hrvaške pisateljice Ivane Brlić – Mažuranić. Učenci 6. razreda so tokom leta po delih prebrali zgodbo o ribiču Palunku in njegovi ženi, ki je ena izmed osmih zgodb v knjigi Pripovedke iz davnine. Učenci 4./5. stopnje pa so prebrali knjigo Čudovite dogodivščine vajenca Hlapiča.

V petek, 24. 5. 2019, smo se zbrali in ob slikovnem gradivu poslušali predstavitev mesta Reka, nato še osnovne šole, s katero smo sodelovali, opis življenja pisateljice ter ob likovnih delih še na kratko obnovili zgodbo o ribiču Palunku. Učenci 4./5. stopnje pa so vsebino zgodbe predstavili s pomočjo gledališča kamišibaj. S prijetnim druženjem smo zaključili še en zanimiv projekt.

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Branje ne pozna meja, Knjižnica, Knjižnične novice, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.