MEDNARODNI PROJEKT VIDEO S-FACTOR 2019 NA NAŠI ŠOLI

OŠ Dragotina Ketteja se je že tretjič  pridružila mednarodnemu projektu Video S-factor. Ta projekt  promovira inkluzijo mladih oseb s posebnimi potrebami skozi izdelovanje in prikazovanje filmov.

Ustvarili smo video z naslovom Ujemi sončni žarek, ki se je pridružil 15-im videom, ki prihajajo iz 5-ih držav (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije). Tema letošnjega ustvarjanja je bilo sonce. Naš video je nastajal skozi nekaj mesecev. Učenci so se veselili ustvarjanja in zelo zavzeto sodelovali v vseh aktivnostih. Najprej je učiteljica Darinka Pirc napisala skladbico, nato pa se je začelo še težko delo za učence, ki so se pod mentorstvom iste učiteljice pesem naučili zaigrat na instrumente. Vsi pa smo se z njimi veselili in pesmico prepevali pri krožku. Nastala je tudi plesna koreografija. Učiteljica Darinka je ustvarila tudi risanko Ujemi sončni žarek, ki smo jo spoznali že pri učenju besedila in melodije. Na temo besedila so učenci tudi veliko likovno ustvarjali. Vsi smo kar nekaj mesecev dihali ob tem projektu.

V skladbici in videu škrat Gorjanček otrokom pripoveduje, da lahko ujameš sončne žarke tudi na oblačen in žalosten dan. Lahko jih najdeš v očeh, prijateljih, objemu, toplih dlaneh. Ker je sodelovanje in prijateljstvo z drugimi zelo pomembno, smo se povezali z dvema šolama. Otroški pevski zbor OŠ Šmihel nam je pomagal zapeti pesmico, dijaki Ekonomske šole Novo mesto, smer medijski tehnik pa so nam priskočili na pomoč pri snemanju in montaži videa. Pri snemanju so se naši učenci preizkusili v vlogah igralcev, a tudi sodelovali z idejami pri režiji videa.

Skupaj z vsemi sodelujočimi smo preživeli kar nekaj prijetnih uric v druženju in ustvarjanju. Navezali smo prijateljske vezi in ob tem je naš svet zagotovo postal bolj sončen, svetlejši in prijazen.

Oglejte si, kako je video nastajal…

(Skupno 222 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Projekti, S-faktor. Zaznamek za trajno povezavo.