PRIREDITEV OB PREDAJI BLAZINIC TOLAŽBE

V petek, 26. 4. 2019, na zadnji delovni dan pred prvomajskimi počitnicami, smo imeli na šoli prireditev ob zaključku projekta Blazinice tolažbe in predaji teh blazinic.

Učenci 4./5. stopnje PPVI in 6. razreda NIS ter njihove učiteljice so bili od začetka šolskega leta zelo delavni in sešili okrog 60 blazinic.

Dvajset od teh smo namenili in na prireditvi podelili Društvu življenje brez nasilja. Simona Lovšin, vodja programa Svetovalnica za žrtve nasilja, in Melita Kramar, vodja programa Varna hiša, sta blazinice prevzeli in hkrati na kratko predstavili delovanje društva. Veseli sta bili blazinic, kajti med njihovimi uporabniki je tudi veliko otrok, ki so žrtve nasilja. Le-te jim bodo v društvu predali v upanju, da jih nekoliko potolažijo.

Preostale blazinice smo predali policistki Stanislavi Zupanc, pobudnici tega dobrodelnega projekta. Z njo sodelujemo že tretje leto. Letos nam je prišepnila, da jim blazinic že primanjkuje, kajti policisti jih velikokrat uporabijo pri svojem preventivnem delu v vrtcih in šolah. Ozaveščajo že najmlajše, kako preprečiti, da bi prišlo do situacij, v katerih bi bile žrtve otroci.

S policistko Stanislavo je na prireditev prišel tudi policist Leon, maskota, ki pooseblja drug preventivni program Slovenske policije, v katerega je naša šola tudi vključena. Policist Leon in policist Andrej Kraševec sta nam pomagala pri programu. Naši učenci so uprizorili tri situacije, v kateri je bila žrtev otrok. Pomagala sta jim in jim podarila blazinico, ki jim je zarisala nasmeh na obraz.

Policisti so vsem sodelujočim učencem v zahvalo za blazinice prinesli odsevne jopiče, da bodo še bolj varni in vidni v prometu! Najlepše se jim zahvaljujemo!

Kratka prireditev je na prisrčen način prikazala, da lahko s poštenostjo, medsebojnim spoštovanjem in sodelovanjem, pomočjo sočloveku in previdnostjo odpravimo vse ovire!

O prireditvi si lahko preberete tudi na Dolenjskanews, Lokalno.si in Radio Krka.

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Blazinice tolažbe, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.