SVETOVNI DAN KNJIGE

Unesco je že leta 1995 razglasil 23. april za svetovni dan knjige, takrat potekajo po celem svetu različne prireditve, s katerimi želimo spodbuditi ljudi, da bi cenili knjige in jih brali.

Na naši šoli smo 23. aprila gostili prvošolce OŠ Drska z učiteljicama Boži in Tino. Z našimi učenci 1./2. razreda so si najprej ogledali kamišibaj po zgodbi S. Makarovič Razvajeni vrabček, ki sta ga pripravila učiteljica Jasna in David. Nato smo naše mlade prijatelje popeljali po šoli in jim razkazali najbolj zanimive kotičke. V igralnici so uživali v bazenu z žogicami, v fitnesu so boksali vrečo, pa tudi šolska knjižnica jim je bila kljub majhnosti všeč.

Po vrnitvi v prostore Centra smo izdelovali bralna znamenja »Pošastkote« in se sladkali s pecivom. Časa za še eno pravljico je zmanjkalo, zato smo se dogovorili, da se kmalu zopet srečamo. Za darilo je vsak učenec prejel knjigo Mravljična dežela, da ga bo spominjala na obisk naše šole.

Preživeli smo zanimivo dopoldne, obarvano bralno in ustvarjalno.

Damijana Karlič

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Noč knjige, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.